2012. szeptember 19., szerda

Csevapcsicsa

...a nagy klasszikus! Grillezéskor kihagyhatatlan fogás!



Hozzávalók (4 személyre):
  • 50 dkg marha darálthús
  • 50 dkg sertés darálthús
  • másfél teáskanál só
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 2 db közepes vöröshagyma, nagyon finomra vágva
  • 2 teáskanál őrölt feketebors


Eszközök:
Keverőtál
Konyhakés, Vágódeszka
Grill, vagy egy serpenyő

Elkészítése:
  1. A hagymákat a lehető legapróbbra összevágom, majd a többi összetevővel alaposan összekeverem és hagyom állni legalább 1 órát.
  2. Ujjnyi nagyságú hengereket készítek belőle és irány a grill!

Két trükkje van a jó csevapnak.
  • A nagyon finomra vágott hagyma, ami egyeletesen tud eloszlani a darált hússal.
  • Na meg a szódabikarbóna, ami levegősséget ad a húsnak, ettől könnyedebb lesz és nem ugrik össze a hús.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése