...a nagy klasszikus! Grillezéskor kihagyhatatlan fogás!
Hozzávalók (4 személyre):
- 50 dkg marha darálthús
- 50 dkg sertés darálthús
- másfél teáskanál só
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 2 db közepes vöröshagyma, nagyon finomra vágva
- 2 teáskanál őrölt feketebors
Eszközök:
Keverőtál
Konyhakés, Vágódeszka
Grill, vagy egy serpenyő
Elkészítése:
- A hagymákat a lehető legapróbbra összevágom, majd a többi összetevővel alaposan összekeverem és hagyom állni legalább 1 órát.
- Ujjnyi nagyságú hengereket készítek belőle és irány a grill!
Két trükkje van a jó csevapnak.
- A nagyon finomra vágott hagyma, ami egyeletesen tud eloszlani a darált hússal.
- Na meg a szódabikarbóna, ami levegősséget ad a húsnak, ettől könnyedebb lesz és nem ugrik össze a hús.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése