2013. február 26., kedd

Serpenyőben Sült Kenyérlepény


...Ki nem szereti a frissen sült kenyeret? Hát ez a recept az, ami megadja a frissen készült kenyér élményét! Gyorsan megvan, mivel nem kell élesztő hozzá és egy serpenyőbe meg tudod sütni! Legjobb választás szaftos ételekhez és mártogatósokhoz!!!


Hozzávalók (2 személyre):

  • 1 bögre (3dl) liszt (szintig töltve!)
  • 1/3 bögre meleg víz
  • 1 evőkanál olíva olaj/kukorica olaj
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • (tunningolhatod zöld fűszerekkel (ahogyan a képen látható), szárított paradicsommal (aprítva), vagy akár olíva bogyóval (aprítva)

Eszközök:

Keverőtál
Sodrófa
Palacsintasütő

Elkészítése:

  1. A lisztet jól összekeverem a sóval (és a fűszerekkel).
  2. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd jó alaposan összegyúrjuk.
  3. 4 gombócot formálok belőle, majd kinyújtom egy sodrófával, vagy a kezünk segítségével (lisztezni ne felejtsük el, mert letapad!!!)
  4. Felforrósítok egy teflon, vagy porcelán borítású palacsintasütőt és (10-es skálán 6-7-es) hőfokon, megsütöm a lepények mindkét oldalát. 

TIPP:
Gyakran készítem vegyes lisztből a lepényt. Pl.: teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt - kukorica liszt, vagy graham liszt - kukoricaliszt.....stb.stb.stb. Illetve van, hogy vastagabbra nyújtom. Így igazán változatosabbá tudom tenni ezt a köretet!

Letölthető és nyomtatható verzió ITT!

1 megjegyzés:

  1. kiprobáltam, óriási! Klasz vendégváró. Smarika.

    VálaszTörlés