2013. március 26., kedd

Barnasörös Hagymaleves

...belga ihletésű hagymaleves, ha már unod a francia félét és valami izgalmasabbra vágysz! Könnyű és gyorsan elkészül! Reszelt sajttal is kínálhatod.


Hozzávalók:

  • 400 g vöröshagyma, félkarikákra vágva
  • 2 evőkanál házi ételízesítő
  • 1 csapott evőkanál barna cukor
  • 250 ml barna sör (belga)
  • 1 púpos evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
  • frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • kockákra vágott, pirított toast kenyér a tálaláshoz

Eszközök:

3l lábas+fedő
Vágódeszka, konyhakés
Pirítós sütő


Elkészítése:

  1. Egy lábasba felhevítem az olajat és rádobom a felkarikázott hagymát egy csapott evőkanál cukorral és addig pirítom az egészet, míg barnás színt nem kap a hagyma.
  2. Megszórom a lisztel és jól elkeverem.
  3. Felöntöm a sörrel és vízzel, majd hozzáteszek 1 evőkanál házi ételízesítőt, sót és borsot.
  4. Forrástól számítva 5 percig főzöm.
  5. A végén hozzáteszem az apróra vágott petrezselymet.
  6. Tálaláskor megszórom pirított kenyérkockákkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése