2013. április 30., kedd

Farmer Saláta

...Egy igazán vagány és laktató saláta. Legjobb ötlet egy könnyed vacsorára!


Hozzávalók (1 személyre):

  • pár szelet bacon
  • 1 nagy marék madár saláta
  • 1 db paradicsom, felkockázva
  • fél db sárga répa, gyufára vágva
  • ugyan annyi fehér retek, gyufára vágva
  • 1 kis db fehér hagyma, vékony, félkarikákra vágva
  • 1 mokkáskanál magos dijoni mustár
  • 1 mokkáskanál balzsamecet
  • fél mokkáskanál cukor
  • 2-3 mokkáskanál extra szűz olíva olaj

Eszközök:

Serpenyő
Keverőtál
Kis keverőtál, a dresszinghez
Vágódeszka, konyhakés
Zöldséghámozó


Elkészítése:

  1. Előkészítem és felszeletem a zöldségeket, majd a madársalátval együtt egy keverőtálba teszem.
  2. A bacon szeleteket egy teflon serpenyőben, közepes hőfokon, ropogósra sütöm.
  3. A fennmaradó zsírjába beledobom a hagyma karikákat és magas fokon, hirtelen barnára megsütöm.
  4. Várok pár percet, hogy kicsit hűljön. Ezután a bacont a kezemmel, tetszőleges falatokra töröm és rádobom a sült hagymával együtt, a salátára.
  5. Végül egy kis keverőtálba a mustárt, a cukrot, az ecetet és az olajat egy villával kikeverm.
  6. Ráöntöm az öntetet és kezemmel, óvatosan összekeverem a salátát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése