2017. november 15., szerda

Thai Piros Curry Wok

...Chiang Mai, Thaiföld északi részén fekvő városában a legelterjedtebb a piros curry, így ma elhoztam mindenkinek ezt a szuperfinom, csípős wok receptet. A wokos ételekben a legjobb, hogy a hozzávalók mennyiségét bátran változtathatjuk. Így bátran elkészíthetjük több zöldséggel! Ráadásul pofon egyszerű elkészíteni! A keleti konyha szerelmeseinek ez kihagyhatatlan fogás!


Hozzávalók (2 személyre):

  • 150 g rizstészta
  • 2-3 evőkanál étolaj/kókuszolaj
  • 250 g csirkemell, vékony csíkokra vágva
  • 50 g Mungobab csíra
  • 1 kisebb répa, gyufára vágva
  • fél piros kaliforniai paprika, csíkokra vágva
  • 2 salotta hagyma, csíkokra vágva
  • 100 ml kókusztej
  • Korianderzöld a tálaláshoz
  • 2 szál újhagyma, apróra vágva, a tálaláshoz

Wok szósz hozzávalók:
  • 2 evőkanál piros curry paszta
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál halszósz
  • 2 evőkanál Thai szójaszósz (világos, vagy 1 evőkanál sötét)
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál citromlé

Eszközök:

Nagy wok serpenyő
Vágódeszka, konyhakés, zöldséghámozó, fakanál
Keverőtálak
Kis lábas


Elkészítése:


A rizstésztát kézmeleg vízben kiáztatom, amíg el nem éri a kellő állagot. Ez körülbelül 1-2 óra!

Ameddig a tészta ázik, előkészítem a nyersanyagokat, majd félreteszem.

Egy kis lábosba öntöm a wok szósz hozzávalóit és 1 percig forralom, kevergetem majd félreteszem.

A wokba legmagasabb hőfokon pár evőkanál olajat hevítek, és beledobom a csirkét. Miután kifehéredett, mellé dobom a hagymát, a répát és a paprikát. 1-2 percig sütöm.

Hozzáteszem a rizstésztát, a mungóbabot (ezt akár frissen is ráteheted tálaláskor!) és a szószt. Addig kevergetem, míg kellően meg nem puhulnak a hozzávalók és fel nem szívja a szósz nagy részét. Kb. 3 perc. Közben a kókusztejet is hozzáöntöm!

Tálaláskor megszórom újhagymával és korianderzölddel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése