2017. november 15., szerda

Thai Piros Curry Wok


...Chiang Mai, Thaiföld északi részén fekvő városában a legelterjedtebb a piros curry, így ma elhoztam mindenkinek ezt a szuperfinom, csípős wok receptet. A wokos ételekben a legjobb, hogy a hozzávalók mennyiségét bátran változtathatjuk. Így bátran elkészíthetjük több zöldséggel! Ráadásul pofon egyszerű elkészíteni! A keleti konyha szerelmeseinek ez kihagyhatatlan fogás!


Hozzávalók (2 személyre): 
150 g rizstészta
2-3 evőkanál étolaj/kókuszolaj
250 g csirkemell, vékony csíkokra vágva
50 g Mungobab csíra
1 kisebb répa, gyufára vágva
fél piros kaliforniai paprika, csíkokra vágva
2 salotta hagyma, csíkokra vágva
100 ml kókusztej
Korianderzöld a tálaláshoz
2 szál újhagyma, apróra vágva, a tálaláshoz

Wok szósz hozzávalók:
2 evőkanál piros curry paszta
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 dl víz
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál Thai szójaszósz (világos, vagy 1 evőkanál sötét)
1 evőkanál cukor
2 evőkanál citromlé

Eszközök:
Nagy wok serpenyő
Vágódeszka, konyhakés, zöldséghámozó, fakanál
Keverőtálak
Kis lábas

Elkészítése:
A rizstésztát kézmeleg vízben kiáztatom, amíg el nem éri a kellő állagot. Ez körülbelül 1-2 óra!
Ameddig a tészta ázik, előkészítem a nyersanyagokat, majd félreteszem.
Egy kis lábosba öntöm a wok szósz hozzávalóit és 1 percig forralom, kevergetem majd félreteszem.
A wokba pár evőkanál olajat hevítek, legmagasabb hőfokon és beledobom a csirkét. Miután kifehéredett, mellé dobom a hagymát, a répát és a paprikát. 1-2 percig sütöm.
Hozzáöntöm a rizstésztát, a mungóbabot (ezt akár frissen is ráteheted tálaláskor!) és a szószt. Addig kevergetem, míg kellően meg nem puhulnak a hozzávalók és fel nem szívja a szósz nagy részét. Kb. 3 perc. Közben a kókusztejet is hozzáöntöm!
Tálaláskor megszórom újhagymával és korianderzölddel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése