2018. október 24., szerda

Őszi Édesburgonya Krémleves, Körtével és Pirított Tökmaggal

...a legjobb dolog amit a testeddel tehetsz egy hűvös őszi napon, az ez a leves!


Hozzávalók:

  • 1 kis vöröshagyma, kockákra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • min. 500 g édesburgonya, kockákra vágva
  • negyed zellergumó, kockákra vágva
  • 1 db sárgarépa, felkarikázva
  • 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • fél evőkanál szárított kakukkfű
  • 1 púpos teáskanál kurkuma
  • ízlés szerint őrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál citromlé
  • pirított tökmag, a tálaláshoz
  • 2-3 db körte, kimagozva, meghámozva és kockákra vágva

Eszközök:

3 literes lábas+fedő
vágódeszka, konyhakés
turmixgép
kis teflon serpenyő


Elkészítése:


A zöldségeket meghámozom, majd darabokra vágom, félreteszem. Egy lábosba 1 evőkanál olíva olajat melegítek és megfuttatom benne a hagymát-fokhagymát. Beleteszem a zöldségeket, ezután felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, majd hozzáadom a kakukkfüvet, a szerecsendiót, a kurkumát és megsózom. Addig főzöm, amíg megpuhulnak a hozzávalók, majd összeturmixolom. Citromlével ízesítem. Ha túl sűrű, kis adagonként vízzel hígítom, míg megfelelő nem lesz. Tálaláskor megszórom pirított tökmaggal és a felkockázott körtével.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése