...a legjobb dolog amit a testeddel tehetsz egy hűvös őszi napon, az ez a leves!
Hozzávalók:
- 1 kis vöröshagyma, kockákra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- min. 500 g édesburgonya, kockákra vágva
- negyed zellergumó, kockákra vágva
- 1 db sárgarépa, felkarikázva
- 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
- fél evőkanál szárított kakukkfű
- 1 púpos teáskanál kurkuma
- ízlés szerint őrölt szerecsendió
- 1 evőkanál citromlé
- só
- pirított tökmag, a tálaláshoz
- 2-3 db körte, kimagozva, meghámozva és kockákra vágva
Eszközök:
3 literes lábas+fedő
vágódeszka, konyhakés
turmixgép
kis teflon serpenyő
Elkészítése:
A zöldségeket meghámozom, majd darabokra vágom, félreteszem. Egy lábosba 1 evőkanál olíva olajat melegítek és megfuttatom benne a hagymát-fokhagymát. Beleteszem a zöldségeket, ezután felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, majd hozzáadom a kakukkfüvet, a szerecsendiót, a kurkumát és megsózom. Addig főzöm, amíg megpuhulnak a hozzávalók, majd összeturmixolom. Citromlével ízesítem. Ha túl sűrű, kis adagonként vízzel hígítom, míg megfelelő nem lesz. Tálaláskor megszórom pirított tökmaggal és a felkockázott körtével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése