2019. november 11., hétfő

Waldorf Saláta

...egy igazi őszi finomság!


Hozzávalók:

  • 50 g marék dióbél, pirítva és durvára törve
  • 1 kis doboz joghurt
  • fél doboz kis tejföl
  • fél citrom leve
  • egy csipet porcukor
  • egy csipet só
  • 1 db (kb. 150 g Grammy Smith) zöldalma
  • 350 g zellerszár (angol zeller)
  • 150 g piros szőlő, negyedekbe vágva és kimagozva

Eszközök:

Gyalu
Vágódeszka, konyhakés
Keverőtál
Kis teflon serpenyő
Mozsár


Elkészítése:


Miután megmostam az alapanyagokat, a szőlő szemeket egyesével negyedekre vágom és kimagozom. (Ha kis szemű a szőlő, akkor elég félbe vágni!)

A diót szárazon megpirítom egy serpenyőbe. Ezután  egy mozsárba öntöm és durvára töröm.

A zellerszárakat és az almát, egy keverőtálba, vékony csíkokra gyalulom.

A joghurtot, tejfölt, a citrom levet, a sót és a porcukort alaposan kikeverem, majd óvatosan összeforgatom a dióval, a szőlővel, a gyalult almával és zellerszárral.

1 órára a hűtőben pihentetem.


1 megjegyzés: