2012. október 1., hétfő

Kapros Húsgombócleves


...egy nagyszerű, friss és enyhén savanykás gombócleves! A sok zöldségtől igazán könnyű és másnaposság űző leves!


Hozzávalók:

  • 30-35 dkg sovány darált hús (csirke/pulyka/marha)
  • 1 db tojás
  • 1 csokor kapor, apróra vágva
  • 1 nagy sárgarépa, félkarikákra vágva
  • 1 nagy fehérrépa, félkarikákra vágva
  • 1 nagy burgonya, kis kockákra vágva
  • 1 fej hagyma, apróra vágva
  • 1 fél zellergyökér, tetszőleges méretre vágva
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 kis citrom leve
  • 2 evőkanál szárított leveszöldség keverék (sótlan)
  • 1 kis doboz alacsony zsírtartalmú tejföl
  • 1 evőkanál kukorica keményítő/liszt
  • bors
  • olaj


Elkészítése:

  1. A gombóc: a darált húst a zsemlemorzsával és a tojással, 1 teáskanál só kíséretében és fél csokor kaporral jól összegyúrjuk.
  2. A hagymát az olajon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel. Beleszórjuk a szárított leves zöldség keveréket, majd sózzuk és borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a répákat, a zellert, a krumplit, a kaprot, majd 1 citrom levét belecsorgatjuk.
  4. A gombócokat ízlés szerinti méretre formázzuk az olajos kezünkkel és a forrásban lévő levesbe tesszük.
  5. Fedő alatt és takarékon, addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak és a gombócok fel nem jönnek a leves tetejére.
  6. Mielőtt lezárnánk, a tejfölt a keményítővel simára keverjük és behabarjuk vele a levest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése