2012. október 2., kedd

Kínai Kukoricaleves Csirkével

...a legjobb kínai leves! Bitang gyorsan elkészül, egyszerű és garantáltan midenkinek ízleni fog!


Hozzávalók:
  • 20 dkg csirkemell vékony csíkokra / kis kockákra vágva
  • 1 konzerv kukorica, vagy fagyasztott
  • 2 db tojás
  • 1 hüvelykujj méretű gyömbér lereszelve 
  • 1 teáskanál kurkuma (elhagyható)
  • 2 evőkanál kukorica keményítő (aki szereti nagyon sűrűn, annak 3 evőkanál!)
  • 1 csapott evőkanál házi ételízesítő
  • 2+1 evőkanál szójaszósz
  • késhegynyi őrölt fehér bors
  • olaj
  • 1,5 l víz
  • tálaláshoz: 1-2 szál újhagyma, pirított szezámmag olaj, sötét szójaszósz

Elkészítése:
  1. A csirke darabokat 2 evőkanál szójaszószba pácolom (kb 15 perc), majd forró olajon megpirítom.
  2. Felöntöm vízzel, ízesítem fehér borssal, házi ételízesítővel, reszelt gyömbérrel, kurkumával és hozzáteszem a kukoricát.
  3. Miután felforrt kb. 10 percet főzöm közepes lángon.
  4. A tojásokat felverem és a levesbe öntöm, úgy, hogy a villával folyamatosan kevergetem, nehogy összeálljon a tojás.
  5. A kukorica keményítőt egy kis vízzel és a szójaszósszal simára keverem, majd beleöntöm a levesbe és egyszer felforralom.
  6. Tálaláskor ajánlok hozzá apróra vágott újhagymát, pirított szezámolajat és sötét szójaszószot. Mindenki kedvére ízesítheti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése