2012. október 2., kedd

Kínai kukoricaleves Csirkével


...a legjobb kínai leves, amivel valaha találkoztam!


Hozzávalók:
  • 20 dkg csirkemell vékony csíkokra / kis kockákra vágva
  • 1 konzerv kukorica
  • 2 db tojás
  • 1 hüvelykujj méretű gyömbér lereszelve 
  • 1 teáskanál kurkuma (elhagyható)
  • 2 evőkanál kukorica keményítő (aki szereti nagyon sűrűn, annak 3 evőkanál!)
  • 1 csapott evőkanál szárított leveszöldség keverék (sótlan)
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • fehér bors
  • egy csipet só
  • olaj
  • 1,5 l víz

Elkészítése:
  1. A csirke darabokat a forró olajon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel.
  2. Beletesszük a sót, a borsot, leveszöldség keveréket, a gyömbért, a kurkumát és a kukoricát.
  3. Kb. 15 percet főzzük közepes lángon.
  4. A tojásokat felverjük és a forrásban lévő levesbe öntjük, úgy, hogy a villával folyamatosan kevergetjük a levest, nehogy össze álljon a tojás.
  5. A kukorica keményítőt egy kis vízzel és a szójaszósszal simára keverjük, majd beleöntjük a levesbe és még 3 percig főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése