2014. május 14., szerda

Marokkói Zöldséges Egytál, Sárgaborsóval és Brokkolival

...Fűszeres és pikáns egytálétel. Egy szuper ragu, amit köretként is fogyaszthatsz, de hússal is elkészítheted! Frissen sült házi kenyérlepénnyel, fenséges vacsorát varázsolhatsz!


Hozzávalók (4 személyre) :

  • 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 25 dkg sárgaborsó (pár órára beáztatva, majd előfőzve!)
  • 1 fej vöröshagyma, finomra aprítva
  • 2 közepes (300 g) sárgarépa félkarikákra vágva
  • 50 dkg brokkoli rózsáira szedve
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld durvára vágva
  • 2 csapott kiskanál őrölt római kömény
  • 1 púpos kiskanál őrölt gyömbér
  • 1 púpos kiskanál őrölt koriander mag
  • 1 púpos kiskanál kurkuma
  • 1 teáskanál chili pehely
  • ~8 dkg pörkölt földimogyoró durvára törve 
  • 1 kis doboz natúr joghurt, vagy kefir
  • só, szódabikarbóna
  • frissen őrölt tarka bors
  • 5 dl zöldség-, vagy húsleves alaplé

Eszközök:

Magas falú teflon serpenyő+fedő
Vágódeszka, konyhakés


Elkészítése:


A sárgaborsót beáztatom, majd 1 teáskanál só és 1 teásaknál szódabikarlónás vízbe készre főzöm.

Egy mozsárban összetöröm a római köményt, a chili pelyhet és a koriandermagot egy teáskanálnyi só kíséretében, ha nem kaptam őrölve.

Egy nagy, magas falú serpenyőben, az olajon megpirítom a hagymát, majd félúton hozzáadom a fűszereket. 1 percig pirítom.

Felöntöm a levesalaplével. Sózom-borsozom, hozzáteszem a sárgarépát és fedő alatt kb. 10 percig főzöm, közepes hőfokon.

Végül a brokkoli rózsákat és a földimogyorót is hozzákeverem. Készre főzöm, majd belekeverem a kész sárgaborsót is. Kóstolás után, ha kell sózom még.

Végül megszórom petrezselyemzölddel és elkeverem benne a joghurtot.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése