2013. január 11., péntek

Sült Paradicsom

...egyszerű és könnyű köret sültekhez! Sok embernek nem a legjobb elkészíteni, mert csak frissen az igazi! 


Hozzávalók:

  • 3 db paradicsom, kisujjnyi vastag karikákra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, áttörve
  • friss petrezselyem, apróra vágva
  • extra szűz olíva olaj
  • frissen őrölt tarka bors

Eszközök:

Palacsintasütő
Fokhagymanyomó
Vágódeszka, konyhakés
Tálka- a fűszerolajnak
Tollecset


Elkészítés:

  1. Pár evőkanál olíva olajat összekeverek egy csipet sóval, borssal, az összetört fokhagymával és a friss petrezselyemmel.
  2. A palacsintasütőt felhevítem és a paradicsom karikákat, magas hőfokon, olaj nélkül megsütöm mindkét oldalát. ! Csak 1x forgatom meg ! Ezt legjobban egy (műanyag)húslapáttal tudjuk megtenni. Egy határozott mozdulattal tegyük, mert könnyen szétesik.
  3. Miután kivettem a paradicsom karikákat, megkenem a fűszerolajjal és azonnal tálalom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése