2013. január 14., hétfő

Tüzes csirkemell


...Pikáns és markáns! Elég tüzes vagy hozzá? Egy híres Magyar szakácsnő honlapján találtam ezt a receptet! Nekem igazán bejött, mert szeretem a fűszeres ételeket és a csípőst!


Hozzávalók:

  • ~ fél kg csirkemellfilé
  • 3 szál újhagyma/ vagy fél szál póréhagyma nagyon apróra vágva
  • 2 evőkanál erős pista
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • fél kávéskanál őrölt gyömbér
  • fél kávéskanál őrölt szerecsendió
  • fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • ~1 dl extra szűz olíva olaj a pácoláshoz
  • egy nagy csipet só
  • frissen őrölt bors
  • kevés extra szűz olíva olaj a sütéshez


Elkészítése:

  1. Az újhagymát, az összes fűszerrel, a sóval, a borssal, az erős pistával és 1 dl olajjal jól összekeverem.
  2. A csirkemell szeleteket alaposan belekeverem a pácba, majd legalább 1 órára a hűtőbe pihentetem.
  3. Egy kiolajozott tepsiben tesszük és 220 fokos légkeveréses sütőben, fólia alatt 20 percig párolom, majd a fóliát leveszem és 10 perc alatt pirosra sütöm. VAGY a sietős embereknek ajánlom, hogy egy serpenyőbe háromnegyedes hőfokon süsse ropogósra kevés zsiradék hozzáadásával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése