2013. február 25., hétfő

Spanyol, Sörös Csirke


...Pollo al a Cerveza...egyenesen Spanyolországból. Könnyen összedobható és nagyon finom tepsis étel. Egy spanyol szakácskönyvben találtam. Telitalálat ez az étel! Ízletes szaftja lesz! 


Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 fej vöröshagyma, vékony félkarikákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 db kukorica sör 330 ml (pl. Miller, Coronita)
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 db sárgarépa lereszelve
  • 2 db jó minőségű hámozott paradicsom konzerv (töltött tömeg 400 g)
  • 1 db zöld húsú paprika felkockázva
  • extra szűz olíva olaj
  • 1 kg csirke (comb, mell)
  • frissen őrölt tarka bors

Eszközök:

Magas falú tepsi
Vágódeszka, konyhakés
Teflon serpenyő


Elkészítése:

  1. Fogok egy tepsit és a felszeletelt hagymát, összeaprított fokhagymát összekeverem a sörrel, a reszelt répával, a pirospaprikával, a feldarabolt zöld paprikával, pár csipet sóval, frissen őrölt tarka borssal és a mustárral.
  2. Jól összekeverem és belehelyezem a csirke szeleteket/darabokat. 1 estét állni hagyom a hűtőszekrénybe. (ha nincs időnk legalább 1 órát pihentessük)
  3. Másnap, egy felhevített teflon serpenyőben, kevés extra szűz olíva olajon hirtelen megpirítom a csirke darabokat és vissza teszem a tepsibe.
  4. Hozzáadom a paradicsom konzerveket (egy fakanállal, vagy a kezünkkel összetörjük kicsit) és lefedem alufóliával.
  5. 180 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben teszem a tepsit és kb. 45 percig sütöm.
  6. Amikor megpuhult a hús, leveszem róla a fóliát és visszateszem a sütőbe kb. 30 percre, amíg megpirul.

TIPP: Aki szereti a sűrű mártásokat annak azt tudom ajánlani, hogy amikor elkészül, vegye ki a húst és a megmaradt pecsenyelevet a zöldségekkel, egy robotgéppel, jó alaposan turmixolja össze. A húsokra öntve tálald!

Letölthető és nyomtatható verzió ITT!

1 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés