2013. április 18., csütörtök

Gyömbéres Csirkefalatok Almával

...egy fantasztikus és különleges étel. Egy híres magyar szakácsnő receptje, ami nagyot üt. Igazi ínyenceknek ajánlom. Párolt brokkolit és karfiolt készítettem mellé.


Hozzávalók (2 személyre):

  • 40 dkg csirkemell filé, kockákra vágva
  • 1 nagy alma, szeletekre vágva
  • 1 csokor újhagyma, apróra vágva
  • 1 hüvelykujjnyi gyömbér, lereszelve
  • 2 csapott teáskanál magos mustár
  • 1 nagy teáskanál méz
  • 2 evőkanál vaj, vagy kókuszolaj
  • 1 dl fehér bor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál kukorica keményítő
  • csipet fehér bors

Eszközök:

Magas falú teflon serpenyő+fedő
Vágódeszka, konyhakés
Kis keverőtál
Zöldséghámozó


Elkészítése:

  1. Egy serpenyőbe felhevítem a zsiradékot és megpirítom a csirkemell falatokat. Sózom-borsozom.
  2. Ráöntöm a bort, és hozzáteszem az újhagymát és a gyömbért. Lefedem és tartalékom 10 percig főzöm.
  3. Egy tálba összekeverem a főzőkrémet, a kukorica keményítővel, a mustárral és a mézzel, majd hozzáteszem a csirkéhez.
  4. A hús mellé teszem az almaszeleteke és ráöntöm a tejszínes keveréket.
  5. 1-2 percig főzöm még.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése