2013. július 31., szerda

Indiai Krémes Padlizsán

...fűszeres keleti étel, hús nélkül, amitől nem fogsz éhen maradni! Imádom ezt a fogást! Padlizsán kedvelőknek kötelező recept! Serpenyőben sült kenyérlepénnyel az igazi!


Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 kg padlizsán, falatnyi kockákra vágva
  • 5 dl kókusztej / tejszín (zsírszegény)
  • 3 evőkanál vaj/kókuszolaj
  • 2 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 teáskanál kurkuma
  • 2 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 1 teáskanál koriandermag
  • 1 csokor friss korianderlevél, apróra vágva
  • pár evőkanál kókuszolaj

Eszközök:

Magas falú teflon serpenyő+fedő
Vágódeszka, konyhakés
Mozsár, vagy kávédaráló


Elkészítése:


A felkockázott padlizsánt egy forró teflon serpenyőbe, magas hőfokon, kevés kókuszolajon, megpirítom, majd félre teszem.

Egy mozsárba teszem a fűszereket, a sóval és borssal, majd jó alaposan összetöröm.

Egy magas falú serpenyőbe 3 evőkanál kókuszolajat forrósítok és megfuttatom benne a hagymát és fokhagymát. Pár perc után hozzáteszem a fűszereket és még pár pillanatig pirítom.

Ráteszem a pirított padlizsánt és felöntöm a kókusztejjel. Alacsony hőfokon, fedő alatt, 5 percig főzöm, amíg puha nem lesz a padlizsán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése