2013. szeptember 5., csütörtök

Nyári zöldségek, friss zöldfűszerrel

...jóleső nyári étel a forróságban! Könnyű és friss ízek harmóniája! Nagyszerű köret ötlet!


Hozzávalók (6-8 személyre):

  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 1 vöröshagyma, vékony negyed szeletekre vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 piros kaliforniai, vagy kápia paprika, falatnyi darabokra vágva
  • 1 zöld kaliforniai paprika, falatnyi darabokra vágva
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 cukkini, falatnyi darabokra vágva
  • 1 kisebb patisszon, falatnyi darabokra vágva
  • 1 evőkanál, finomra aprított, friss petrezselyem
  • 1 evőkanál, finomra aprított, friss majoránna
  • frissen őrölt bors

Eszközök:

5l lábas+fedő
Vágódeszka, konyhakés


Elkészítése:


Egy lábasba a vajat felhevítem és megfuttatom benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáteszem a kukoricát és pár percig együtt pirítom.

Beleteszem a többi zöldséget és pár percig, magas hőfokon pirítom, gyakori keverés mellett.

Pár perc után megszórom sóval, borssal.
Fedő alatt, pár percig addig párolom, míg meg nem puhulnak a zöldségek. (Ha letapadna, egy nagyon pici vizet tehetsz hozzá!)

A végén meglocsolom olíva olajjal és hozzákeverem a zöldfűszereket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése