2013. október 14., hétfő

Újhagymás Zöldborsókrém


...könnyed, sajtos és mennyei

Hozzávalók:


  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 csomag újhagyma, felaprítva
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 300 g zöldborsó (fagyasztott)
  • 1 marék friss bazsalikomlevél, felaprítva (vagy 2 teáskanálnyi szárított bazsalikom)
  • 1 tubus krémsajt (Laktózmentes)
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

  1. Egy serpenyőbe olíva olajat forrósítunk és megfuttatjuk benne az újhagymát, majd pár pillanat után hozzá tesszük a fagyasztott zöldborsót és fedő alatt pároljuk pár percig.
  2. Miután elkezdett megpárolódni, hozzá tesszük a bazsalikomot, sózzuk-borsozzuk és puhára pároljuk a borsókat. (ha szükséges, tegyünk alá kb. fél deci vizet)
  3. Amint kész, beleöntjük a robotgépbe és finomra daráljuk.
  4. Kiöntjük egy tálba és bele keverjük a sajtkrémet, majd a hűtőszekrényben kihűtjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése