...egy különleges hideg saláta, paradicsomos mártásban. Egy igazi ínyenc étel és rendkívül egyszerű elkészíteni!
Hozzávalók (2-4 személyre):
- 1 kg gomba szeletekre, vagy negyedekre vágva
- 2 közepes vöröshagyma, apróra vágva
- 2 kis doboz, vagy 1 nagy, jó minőségű sűrített paradicsom
- 3-4 db babérlevél
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- kb. 1 citrom leve (ízlés szerint)
- 1 dl száraz fehér-, vagy rosé bor
- fél evőkanál cukor
- 3 evőkanál extra szűz olíva olaj
- só
- frissen őrölt tarka bors
Eszközök:
Teflon serpenyő+fedőVágódeszka, konyhakés
Elkészítése:
Hozzáadom a gombát, a paradicsom sűrítményt, a babérleveleket, a kakukkfüvet, a fehér bort, a cukrot és ízlés szerint a sózom és borsozom.
Pár percig, fedő alatt együtt párolom, míg jó sűrű szaftja nem lesz. Meglocsolom a citrom levével.
Végül lehúzom a tűzről és kiveszem a babérleveleket.
Kihűtöm és hidegen tálalom.
TIPP: Nem túl tartós étel a gomba, így max. 2 napig fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése