2014. február 12., szerda

Svéd Gombasaláta

...egy különleges hideg saláta, paradicsomos mártásban. Egy igazi ínyenc étel és rendkívül egyszerű elkészíteni!


Hozzávalók (2-4 személyre):

  • 1 kg gomba szeletekre, vagy negyedekre vágva
  • 2 közepes vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 kis doboz, vagy 1 nagy, jó minőségű sűrített paradicsom
  • 3-4 db babérlevél
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • kb. 1 citrom leve (ízlés szerint)
  • 1 dl száraz fehér-, vagy rosé bor
  • fél evőkanál cukor
  • 3 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • frissen őrölt tarka bors

Eszközök:

Teflon serpenyő+fedő
Vágódeszka, konyhakés


Elkészítése:


Egy serpenyőben az olíva olajon a hagymát megpirítom.

Hozzáadom a gombát, a paradicsom sűrítményt, a babérleveleket, a kakukkfüvet, a fehér bort, a cukrot és ízlés szerint a sózom és borsozom.

Pár percig, fedő alatt együtt párolom, míg jó sűrű szaftja nem lesz. Meglocsolom a citrom levével.

Végül lehúzom a tűzről és kiveszem a babérleveleket.

Kihűtöm és hidegen tálalom.

TIPP: Nem túl tartós étel a gomba, így max. 2 napig fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése