2014. március 19., szerda

Medvehagymás Breton Palacsinta, Sajttal

...nagyszerű választás reggelire, vacsorára, sőt, simán, csíkokra vágva, levesbetétként is! Ez a francia palacsintát hajdinalisztől készítik és gyakran sonkát raknak bele és tojást ütnek a közepére. Készíthetjük más frissen aprított zöld fűszerrel és kedvünknek megfelelő töltelékkel. Egy nagyszerű blogírónál találtam ezt a szuper receptet!


Hozzávalók (8-10 db palacsintához):

  • 1 csésze hajdina liszt (3 dl-es bögre, szintig töltve)
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1,5 csésze tej
  • szóda
  • 5-7 levél medvehagyma, felaprítva
  • Sajt, reszelve

Eszközök:

Keverőtál
Palacsintasütő
Vágódeszka, konyhakés
Sajtreszelő
Habverő


Elkészítése:


A lisztet, a tojással, a sóval, a tejjel csomó mentesre keverem egy habverővel, majd annyi szódát teszek hozzá, míg palacsinta tészta állagot nem kapok. Belekeverem a medvehagymát is.

Egy kiolajozott palacsintasütőt középmagas hőfokra hevítek és vékony palacsintákat sütök.

Mikor óvatosan megfordítom, közepére sajtot teszek, majd amikor megsült, középre hajtom a széleket, hogy négyszögeket kapjak.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése