2014. március 11., kedd

Füstölt Lazacos Saláta

...villámgyors, könnyű saláta egy fantasztikus deresszinggel. Legjobb választás egy rohanós nap végére.


Hozzávalók (2 személyre):

  • 100 g füstölt lazac
  • 1 marék mandula pehely
  • bébi spenót (1 marék)
  • rukkola (1 marék)
  • madársaláta (1 marék)
  • ~100 g félbe vágott koktél paradicsom
az öntethez:
  • 1 pohár jó minőségű natúr joghurt (kb. 150 g)
  • 1 teáskanál extra szűz olíva olaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 1 citrom facsart leve
  • egy mokkáskanálnyi mustár
  • egy mokkáskanálnyi (ecetes)torma
  • frissen őrölt tarka bors

Eszközök:

Kis teflon serpenyő
Keverőtál
Vágódeszka, konyhakés


Elkészítése:


Egy teflon serpenyőben megpirítom a mandulát. Gyakran kevergetem, mert megéghet! Ha kész, félreteszem egy kistányérra.

Az öntet hozzávalóit jó alaposan összekeverem.

A zöldeket összekeverem és mélytányérokba helyezem.

Rátépkedem a lazacot és rádobom a paradicsomokat.

Rácsorgatjuk a dresszinget és megszórom a pirított mandulával!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése