2017. január 9., hétfő

Királyrákos Paella


...Spanyolország legfinomabb étele szerintem! Én ezt a verziót szeretem a legjobban. Dúsíthatod bármilyen tengeri élőlénnyel. Elkészítheted hallal, vagy csirkésen egyaránt. Az autentikus paella-ba, csirke, hal és tenger gyümölcsei mellett még kolbászt is tesznek bele. Számomra ez már egy kissé túlzás. Nálam az egyszerűbb tengeri változat a befutó. Egészséges és egyszerű étel. Próbáld ki te is és keresed meg a számodra a legjobbat! 



Hozzávalók (4 személyre):

  • 500 g királyrák (fagyasztott)
  • 250 g zöldborsó (fagyasztott)
  • 250 g rizottó rizs (átmosva)
  • 2-3 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 1 db vöröshagyma, kis kockákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 citrom reszelt héja és fél leve
  • 1 csomag sáfrány 
  • 8 dl zöldség alaplé (8 dl víz + 1 evőkanál házi ételízesítő)
  • 1 db piros kaliforniai paprika, kis kockákra vágva
  • 2 db paradicsom, kis kockákra vágva
  • 1 csokor petrezselyem, apróra vágva
  • frissen őrölt tarka bors

Eszközök:
Magas falú teflon serpenyő+fedő
Mérőhenger
Vágódeszka, konyhakés, fakanál, tálkák

Elkészítése:

A rákot és a zöldborsót kiolvasztom. A paprikát és a paradicsomokat felkockázom, majd egy tálba teszem. Félrerakom. Előkészítem az alaplevet egy mérőhengerbe és beleteszem a sáfrányt, a reszelt citrom héjat és a levét is. Felaprítom a petrezselyemzöldet is.
A hagymát és fokhagymát apróra vágom és egy magas falú teflon serpenyőbe teszem. Hozzáöntök egy kevés olíva olajat és 1-2 percig fonnyasztom. Hozzáteszem az átmosott rizst, majd felöntöm az alaplével és beleszórom a zöldborsót. Fűszerezem frissen őrölt tarka borssal.
Miután felforrt, tartalékon, fedő alatt megpárolom. Kb. 20 perc elteltével hozzákeverem a paradicsomot, a paprikát és a kiolvasztott rákot. Ha kell sózom még. Újraforrósítom, majd tartalékra veszem ismét és fedő alatt 10 percig párolom.
Végül tálalás előtt belekeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése