2014. június 19., csütörtök

Thai Gyömbéres Csirke


...az egyik legjobb keleti étel, ami ráadásul hamar elkészül. Én csípősen szeretem igazán, de aki nem szereti, az kihagyhatja. Ezt a receptet egy thai szakács könyvbe láttam. Egy kicsit felturbóztam, mert az eredeti kicsit lapos volt. Így viszont rettentően finom! Most kínai nudli tésztával kínáltam, de más köretet is elkészíthetünk hozzá.



Hozzávalók (6-8 személyre):
  • 2 evőkanál földimogyoró olaj
  • 1 vöröshagyma, fél szeletekre vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 100 g friss gyömbér, vékony gyufára vágva
  • 300 g sárgarépa, rövid hasábokra vágva vágva
  • 1 kg csirkemell, vékony csíkokra vágva
  • 3+3 dl csirkealaplé
  • 8 evőkanál édes szójaszósz
  • 20 dkg bambuszrügy (konzerv)
  • 2 evőkanál kukorica keményítő
  • ízlés szerint, apróra vágott chili (elhagyható)
  • 4 db újhagyma, apróra vágva a tálaláshoz
  • 4 csapott evőkanál korianderzöld a tálaláshoz

Eszközök:
Wok
Vágódeszka, konyhakés
Konzervnyitó


Elkészítése:
  1. Egy wokba felhevítem az olajat.
  2. Beleteszem a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért. 1-2 percig pirítom.
  3. Hozzádobom a húst és fehéredésig pirítom. Kb. 3-4 perc. Megszórom apróra vágott chilivel.
  4. Hozzáadom 3 dl csirkealaplevet, a bambuszrügyet, a szójaszószt, majd lassan felforrom és kb. 10 percig főzöm. Picit sózom.
  5. Az utolsó 1 percnél, a maradék 3dl alaplében elkeverem a kukorica keményítőt, majd hozzáteszem az ételhez és addig főzöm, míg besűrűsödik..
  6. Tálaláskor megszórom újhagymával és korianderzölddel.
TIPP: Ízlésünk szerint készíthető hozzá, párolt jázmin rizst, rizstésztát, vagy más keleti tészta félét.

Letölthető és nyomtatható verzió ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése