2014. december 1., hétfő

Orosz Hússaláta

...nálunk nagy hagyománya van a hétvégi húslevesnek. Marhából, csirkéből és pulykából is szoktunk húslevest készíteni. Az unalmas főtt hús csipegetés mára már nem hoz lázba, így gondoltam felhasználhatom valami másra is. Egy nyári napon találkoztam ezzel az étellel és azonnal rabul ejtett (újra). Gyerekkoromba már ettem ilyent, de feledésbe merült. Most feltámasztom ezt az ételt, mert méltó rá! Egy görbe szombat este után, lélekmelengető tud lenni egy tál forró húsleves. Másodikként, pedig ez a kellően ízben gazdag étel. Bátran próbáld ki te is, mert nagyon egyszerű elkészíteni.


Hozzávalók:

  • 40 dkg főtt hús, villával/kezeddel rostokra szedve
  • 20 dkg (1 nagy db) főtt krumpli, apróra vágva
  • 20 dkg (1 nagy db) alma, megpucolva, kicsumázva, apróra vágva
  • 15 dkg (4-5 db) ecetes uborka, apróra vágva
  • 3 szál újhagyma, apróra vágva
  • 8 evőkanál majonéz
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 db keményre főtt tojás, apróra vágva
  • egy csipet só
  • frissen őrölt tarka bors

Eszközök:

Keverőtál
Vágódeszka, konyhakés
Kis lábas+fedő


Elkészítése:


Egy nagy tálba összekeverem a majonézt, a tejfölt, a mustárt, az apróra vágott újhagymát, a sót és a borsot.

A krumplit felteszem főni sós vízbe, mikor félpuha, hozzáteszem a tojást és együtt főzöm még 10 percig. Mikor készen vannak, hideg folyó vízben lehűtöm.

Addig megpucolom az almát és feldarabolom. A savanyú uborkát is felaprítom. Hozzákeverem a majonézhez.

A főtt krumplit és a főtt tojást darabokra vágom és ezeket is óvatosan belekeverem a mártásba.

A főtt húst rostokra szedem, vagy késsel összevágom és hozzáteszem a többihez. A hűtőbe minimum fél órát pihentetem.

Friss péktermékkel és zöldségekkel kínálom. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése