...A legjobb tonhalsali! Egy nagyon fontos dolog van ennél az ételnél és az a nagyon jó minőségű tonhal konzerv! Erre mindenképp oda kell figyelni, mert gagyiból, csak gagyi ételt lehet csinálni. A boltok polcain ebből a fajtából van bőven, úgyhogy érdemes egy kicsit utána járni, hogy a legjobbat beszerezhesd. Egy szelet pirítóssal nagyszerű csemege, de szendvicsbe is pakolhatod ezt a laktató salátát. Rendkívül gyorsan megvan, ezért a rohanó napokban kimondottan hasznos ez a recept!
Hozzávalók (4 személyre):
- 2 db 450 g-os fehér bab konzerv
- 3-4 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 2-3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 150 g bébi spenót
- 300 g tonhal (konzerv)
- 100 g zöld olíva bogyó (magozott), durvára vágva
- 1 nagy fej lila hagyma, vékony csíkokra vágva
- 6-8 db szárított paradicsom, durvára vágva
- 1 csokor petrezselyemzöld, apróra vágva
- 1 evőkanál fehérbor ecet
- só (ha szükséges)
- csipet fehér bors
Eszközök:
Vágódeszka+konyhakés
5l-es lábas
Konzervnyitó
Tésztaszűrő
Elkészítése:
(ha rendes szárított paradicsomot használsz, áztasd be vízbe, kb. 1 órára. Az olajban eltett szárított paradicsomot azonnal használhatod.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése