...Narancsos csirkerizotto név is jól passzol hozzá. Mindegy is hogy hívjuk, a lényeg, hogy ez egy nagyon finom egytálétel. Bár már elmúlt a tél és nincs narancs szezon, nekem a frissítő íze ilyenkor hiányzik a legjobban. Ezt a könnyen elkészíthető ételt, minden ember meg tudja csinálni. Ha szereted a gyümölcsös főételeket, ezt nem szabad kihagynod!
Hozzávalók (2-3 személyre):
- 500 g csirkemell, kis kockákra vágva
- só
- őrölt fehérbors
- 2+2 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 evőkanál frissen aprított rozmaring
- 2 narancs reszelt héja és leve (~2 dl)
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 mokkáskanál cukor
- 300 g barna rizs
Eszközök:
Kis lábas+fedőSzűrő
Narancs facsaró
Magas falú teflon serpenyő+fedő
Vágódeszka, konyhakés, szűrőlapát, fakanál
Elkészítése:
Addig a husit lesózom és borsozom. Félreteszem pihenni.
Egy magas falú serpenyőbe felhevítek 2 evőkanál extra szűz olíva olajat és aranybarnára sütöm a csirke darabokat. Kiveszem egy szűrő lapáttal és félreteszem.
A felforrósított serpenyőbe ismét 2 evőkanál olajat öntök és megpirítom a hagymát. Hozzászórom a fokhagymát és fél perces kevergetés után hozzákeverem a sült húst. Ízestem a fehér borral, friss rozmaringgal, a narancsok héjával és levével (a facsaróban maradt gyümölcs velőt se hagyom ki!). Egy mokkáskanál cukrot is teszek hozzá.
Forrás után, lefedve, alacsony hőfokon kb. 15-20 percig párolom.
Amint megpuhul a csirke, hozzákeverem a rizst és 1 perc alatt, kevergetve összehevítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése