2017. április 18., kedd

Arabic Wrap - Húsos Falafellel és Fetás Kukoricasalátával

...Egyszer ettem falafelt egy török étterembe és nagyon tetszett. Mivel én erősen húsevő ember vagyok így muszáj volt belecsempésznem. Nagyon jól is sikerült. Igazi közel keleti hangulatú. Ehhez készítettem ezt a friss kukoricasalátát, ami nagyszerűen passzol ehhez az ételhez. Egy wrap lapba csempészve igazán mennyei kézzelevős kaja. Gyorsan megvan és nagyszerű választás, ha társaságot vársz! 


Hozzávalók (2 személyre):

  • 1 db 400 g-os csicseriborsó konzerv, átmosva
  • 250 g csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma, negyedekre vágva
  • fél fej, vagy egy kisebb vöröshagyma, durvára vágva
  • 1 marék friss petrezselyemzöld, finomra aprítva
  • 1 csapott teáskanál őrölt koriandermag
  • fél teáskanál sütőpor
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • frissen őrölt tarkabors
  • növényi olaj a sütéshez
Kukoricasalátához:
  • 1 konzerv kukorica (340 g-os)
  • 100 g feta sajt (vagy krémfehér sajt), kis kockákra vágva
  • 1 fej lilahagyma, vékony csíkokra vágva
  • 1 marék friss petrezselyemzöld, apróra vágva
  • 1 zöldcitrom leve és reszelt héja
  • 1-2 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • frissen őrölt tarka bors
  • csipet só
Wrap lapok (kukoricalisztes)

Eszközök:

Keverőtálak (2db)
Konyhai robotgép
Vágódeszka, konyhakés
Palacsintasütő
Lábas a sütéshez


Elkészítése:


Először a lilahagymát megtisztítom, és hajszálvékony félkarikákra szeletelem. Egy keverőtálba teszem.
Hozzáreszelem a lime levét, majd a levét is rányomom. A kukoricakonzervről a levet leöntöm és átmosom a kukoricát. Hozzáteszem a hagymához. Az összes petrezselymet összevágom apróra. Az egyik felét a kukoricasalátához teszem, a másik felét, pedig egy másik tálba teszem (ebbe lesz a falafel). A salátát sózom-borsozom és meglocsolom olíva olajjal. A felkockázott fetát is hozzáteszem és óvatosan az egészet összekeverem. Tálalásig a hűtőbe teszem.

A falafelhez előveszem a robotgépet. A csicseriborsó konzerv levét leöntöm és átmosom a borsókat. A csirkét nagyobb kockákra vágom. Pár darabot beleteszek a robotgépbe és ugyanannyi csicseriborsót is. Jó alaposan összeaprítom. (Figyelj, hogy ne tedd tele a robotgépet, mert nem fogja szépen összedolgozni!) Többször megismétlem. Végül a hagymát és a fokhagymát is összeaprítom. A petrezselymes tálba öntöm. Hozzáteszem a lisztet, az őrölt koriandermagot, a pirospaprikát, a sütőport, majd sózom-borsom. Jó alaposan összegyúrom a kezemmel.

Egy serpenyőbe legalább egy ujjnyi vastagon olajat öntök. Felforrósítom, majd a kezemmel kis pogácsákat, vagy rudakat formálok a húsmasszából és középmagas hőfokon pirosra sütöm.

A wrap lapot egy palacsintasütőn hirtelen átpirítom és összerakom a tekercset.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése