2016. augusztus 29., hétfő

Csirke Cacciatore módra


...Mediterrán, nyári étel, tele zöldséggel, frissességgel, ízzel és illattal. Gyors és egyszerű. Ezt szeretem az olaszokban!


Hozzávalók:
  • ~500 g csirke felsőcomb, bőr nélkül
  • Só és frissen őrölt tarka bors
  • 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 8 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1 vöröshagyma, csíkokra vágva
  • 1 piros húsú paprika, kockákra vágva
  • 1 sárga húsú paprika, kockákra vágva
  • 1 nagy sárgarépa, karikákra vágva
  • 300 g gomba, karikákra vágva
  • 300 g fekete olíva bogyó (magozott)
  • 8 szál friss kakukkfű
  • ugyanennyi friss oregánó
  • kicsivel több friss bazsalikom
  • ugyanennyi friss petrezselyem
  • 150 ml vörösbor
  • 2x410g-os jó minőségű darabolt paradicsom konzerv, vagy 300 g 20%-os sűrített paradicsom
  • 250 g koktélparadicsom, félbe vágva
  • fél teáskanál chili pehely
Elkészítése:
A húsokat sózom és borsozom, majd félre teszem. Addig a zöldségeket megpucolom, megmosom és felvágom. Egy tálba teszem, kivéve a hagymát és fokhagymát! Ezeket egy másikba tálba rakom. A zöldfűszereket összeaprítom és a vágódeszkán hagyom.


Egy magas falú serpenyőbe olíva olajat hevítek és legmagasabb hőfokon körbepirítom a csirkecombokat. Kiveszem egy tálba és a fennmaradó zsiradékba megfuttatom a hagymát és a fokhagymát. Pár perc után megszórom a chilivel és felöntöm a borral. 1 perc forralás után visszahelyezem a csirkét és ráöntöm a zöldségeket és a paradicsom konzerveket/pürét. Sózom borsozom és fedő alatt, alacsony hőfokon addig párolom míg minden meg nem puhul. Ez körülbelül fél óra.

Amikor kész, hozzáteszem a zöldfűszereket. Elkeverem és ha kell ízesítem még sóval, borssal. Gluténmentes spagetti tésztával kínáltam.


Letölthető és nyomtatható verzió ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése