2016. október 18., kedd

Red & Green Salsa Wraps

...elhoztam nektek két fantasztikusan tüzes salsa receptet! Ha nem bírod az erőset ajánlom, hogy mértékkel bánj vele. Készítheted torilla chips mellé is!


FIGYELEM! Ezek nagyon csípős szószok, akik nem bírják a bitang erőset, csak 1-2 chilit használjanak salsánként! Minél többféle chilit használsz annál színesebb, teltebb és erősebb lesz a szósz. A mártás tökéletes filmezős-tortilla chipszezős estéhez is!

Piros Salsa szósz:
  • ~500 g érett paradicsom, félbe vágva
  • 1 lila hagyma, félbe vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, héjastul
  • pár piros chili paprika, félbe vágva, kimagozva (Pl.: Cayenne, Habanero, Serrano, Tabasco)
  • 1 lime leve
  • fél csokor korianderzöld 
  • 1 teáskanál só
  • fél teáskanál őrölt fekete bors 

  • Piros kaliforniai paprika
  • Sárgarépa, gyalulva
  • Kukorica (konzerv)


Zöld Salsa szósz:
  • ~500 g zöld paradicsom
  • 1 db fehér hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma, héjastul
  • pár zöld chili paprika, félbe vágva, kimagozva (Pl.: Hegyes erős, Jalapeno, Habanero)
  • 1 lime leve
  • fél csokor korianderzöld
  • 1 teáskanál só
  • fél teáskanál őrölt fekete bors

  • Zöld paprika
  • Káposzta, gyalulva
  • Avokádó, szeletelve

  • 500 g Csirkemell filé
  • Tejföl
  • Tortilla lap


Eszközök:

Palacsintasütő
Grill serpenyő
Tepsi + sütőpapír
Magas falú tepsi + sütőfólia, fogpiszkáló
2 db mérőhenger
Botmixer
Keverőtál Vágódeszka, konyhakés, steak kés
Gyalu, kétféle betéttel
Zöldséghámozó


Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 250 fokra.

Egy tepsire elhelyezek egy darab sütőpapírt és ráteszem a félbe vágott paradicsomokat és a fokhagymát. A sütő felső részébe elhelyezem és grill fokozaton 15 perc alatt megsütöm.


Közben egy sütőfóliába teszem a csirkemellet. Sózom-borsozom és egy kevés olíva olajat öntök rá. Lezárom a zacskót. Tepsibe rakom és a paradicsomok alá teszem a sütőben.

Miután készek a paradicsomok, visszaveszem a hőfokot 200-ra és 50 percig sütöm még a csirkét.

Fogok egy grill serpenyőt és felhevítem. Beledobom az összes paprikát. Feketére sütöm mindegyik oldalát, a lehető legmagasabb hőfokon. (Vigyázz, mert füstölni fog!)

Miután alaposan lesültek, félreteszem és egy recés késsel leszedem az égett részeket, majd kimagozom és felcsíkozom a chiliket.


Két mérőhengert készítek ki a piros és a zöld salsanak. Megfelelő hengerbe teszem a megtisztított chiliket.

A lesült paradicsomokról szintúgy leszedem az égett részeket, a fokhagymákról leszedem a héjukat és a megfelelő hengerbe teszem.

Mindkét mérőhengerbe 1-1 lime levét préselek és ugyan annyi korianderzöldet teszek.

Fűszerezem még 1-1 teáskanál sóval és fél-fél teáskanál őrölt fekete borssal.

A hagymákat negyedbe vágom és hozzáteszem a paradicsomokhoz. Botmixerrel simára turmixolom.

A sült húst zacskóstul egy keverőtálba teszem és ott bontom ki a levével együtt. Villával és egy recés kés segítségével rostjaira szedem.

Az avokádót megpucolom, kimagozom és vékony szeletekre vágom. Félreteszem.

A sárgarépát megpucolom és vékony csíkokra legyalulom. A káposztát vékonyan legyalulom. Félreteszem.

A konzerv kukoricát és a tejfölt is kikészítem.

A palacsintasütőt felforrósítom és 1 perc alatt a tortilla lap mindkét oldalát megpirítom.

Végül tányérra teszem és összeállítom a wrappet.
  • Piroshoz: csirkehús, piros salsa, tejföl, sült piros paprika, kukorica, sárgarépa
  • Zöldhöz: csirkehús, zöld salsa, tejföl, sült zöld paprika, avokado szeletek, káposzta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése