...elhoztam nektek két fantasztikusan tüzes salsa receptet! Ha nem bírod az erőset ajánlom, hogy mértékkel bánj vele. Készítheted torilla chips mellé is!
FIGYELEM! Ezek nagyon csípős szószok, akik nem bírják a bitang erőset, csak 1-2 chilit használjanak salsánként! Minél többféle chilit használsz annál színesebb, teltebb és erősebb lesz a szósz. A mártás tökéletes filmezős-tortilla chipszezős estéhez is!
Piros Salsa szósz:
- ~500 g érett paradicsom, félbe vágva
- 1 lila hagyma, félbe vágva
- 3 gerezd fokhagyma, héjastul
- pár piros chili paprika, félbe vágva, kimagozva (Pl.: Cayenne, Habanero, Serrano, Tabasco)
- 1 lime leve
- fél csokor korianderzöld
- 1 teáskanál só
- fél teáskanál őrölt fekete bors
- Piros kaliforniai paprika
- Sárgarépa, gyalulva
- Kukorica (konzerv)
Zöld Salsa szósz:
- ~500 g zöld paradicsom
- 1 db fehér hagyma
- 3 gerezd fokhagyma, héjastul
- pár zöld chili paprika, félbe vágva, kimagozva (Pl.: Hegyes erős, Jalapeno, Habanero)
- 1 lime leve
- fél csokor korianderzöld
- 1 teáskanál só
- fél teáskanál őrölt fekete bors
- Zöld paprika
- Káposzta, gyalulva
- Avokádó, szeletelve
- 500 g Csirkemell filé
- Tejföl
- Tortilla lap
Grill serpenyő
Tepsi + sütőpapír
Magas falú tepsi + sütőfólia, fogpiszkáló
2 db mérőhenger
Botmixer
Keverőtál Vágódeszka, konyhakés, steak kés
Gyalu, kétféle betéttel
Zöldséghámozó
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 250 fokra.Egy tepsire elhelyezek egy darab sütőpapírt és ráteszem a félbe vágott paradicsomokat és a fokhagymát. A sütő felső részébe elhelyezem és grill fokozaton 15 perc alatt megsütöm.
Közben egy sütőfóliába teszem a csirkemellet. Sózom-borsozom és egy kevés olíva olajat öntök rá. Lezárom a zacskót. Tepsibe rakom és a paradicsomok alá teszem a sütőben.
Közben egy sütőfóliába teszem a csirkemellet. Sózom-borsozom és egy kevés olíva olajat öntök rá. Lezárom a zacskót. Tepsibe rakom és a paradicsomok alá teszem a sütőben.
Miután készek a paradicsomok, visszaveszem a hőfokot 200-ra és 50 percig sütöm még a csirkét.
Fogok egy grill serpenyőt és felhevítem. Beledobom az összes paprikát. Feketére sütöm mindegyik oldalát, a lehető legmagasabb hőfokon. (Vigyázz, mert füstölni fog!)
Miután alaposan lesültek, félreteszem és egy recés késsel leszedem az égett részeket, majd kimagozom és felcsíkozom a chiliket.
A lesült paradicsomokról szintúgy leszedem az égett részeket, a fokhagymákról leszedem a héjukat és a megfelelő hengerbe teszem.
Mindkét mérőhengerbe 1-1 lime levét préselek és ugyan annyi korianderzöldet teszek.
Fűszerezem még 1-1 teáskanál sóval és fél-fél teáskanál őrölt fekete borssal.
A hagymákat negyedbe vágom és hozzáteszem a paradicsomokhoz. Botmixerrel simára turmixolom.
A sült húst zacskóstul egy keverőtálba teszem és ott bontom ki a levével együtt. Villával és egy recés kés segítségével rostjaira szedem.
Az avokádót megpucolom, kimagozom és vékony szeletekre vágom. Félreteszem.
A sárgarépát megpucolom és vékony csíkokra legyalulom. A káposztát vékonyan legyalulom. Félreteszem.
A konzerv kukoricát és a tejfölt is kikészítem.
A palacsintasütőt felforrósítom és 1 perc alatt a tortilla lap mindkét oldalát megpirítom.
Végül tányérra teszem és összeállítom a wrappet.
- Piroshoz: csirkehús, piros salsa, tejföl, sült piros paprika, kukorica, sárgarépa
- Zöldhöz: csirkehús, zöld salsa, tejföl, sült zöld paprika, avokado szeletek, káposzta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése