...Fish and Chips ihlette szárazföldi wrap variációja a Chik' and Wrap, amiben a legjobb sörtésztás csirke van. Fantasztikusan ropog,ami önnmagában nyertes étel, de egy finom remoulade mártással és friss salátával verhetetlen választás! A remoulade mártás francia eredetű és minden olyan ételhez ajánlom, ami hal, vagy rántott dolog. Először bolti verzióhoz volt szerencsém és nem nyerte el a tetszésemet, ez viszont bombasztikus! Nem véletlenül jobb otthon elkészíteni az ilyen típusú mártásokat. Próbáld ki te is! Elképesztően finom étel!
Hozzávalók:
1 kg húshoz a sörtészta:
- 100 g finomliszt
- 200 g rizsliszt
- 500 ml cider (szénsavas almabor)
- nagy csipet só
- 300 g kukoricaliszt
- só, bors a húsra
- olaj a sütéshez
Remoulade mártáshoz:
- kis lila-, vagy salotta hagyma, nagyon apróra vágva
- 100 g tejföl
- 200 g majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 80-100 g csemegeuborka, nagyon apróra vágva (kb. 4 db közepes méretű)
- 2 evőkanál a levéből
- 1 csapott evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld (szárítottból 1 teáskanálnyi)
- 1 csapott evőkanál frissen aprított tárkony (szárítottból 1 teáskanálnyi)
- fehér bors
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- Madársaláta
- Kukorica tortilla lapok
Eszközök:
Vágódeszka, konyhakés
Keverőtálak, habverő
Magas falú serpenyő
Szűrőlapát
Palacsintasütő
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra vágom és egy keverőtálba teszem. Ízesítem sóval és borssal, majd a félre teszem.
Egy tiszta vágódeszkát veszek elő és felaprítom az uborkát, a zöldfűszereket és a hagymát. A mártás összes hozzávalóját egy keverőtálba teszem és alaposan kikeverem. Hűtőbe teszem.
Egy magas falú serpenyőbe olajat teszek és elkezdem melegíteni. A sörtésztához előveszek egy keverőtálat és kimérem a fehérlisztet és a rizslisztet. Csipet sóval ízesítem és felöntöm a cinderrel. Óvatosan egy habverővel simára keverem.
Egy mélytányérba mérem a kukoricalisztet.
Miután felhevült a sütőzsiradék, fogom a húst. Átforgatom a kukoricalisztbe, majd belemártom a sörtésztába és azonnal forró olajba helyezem. Fél pillanat után megmozgatom egy szűrőlapáttal, mert könnyedén letapad az aljára. Ügyelek rá, hogy a csirkefalatok ne süljenek össze és sütés közben kényelmesen elférjenek!
Papírtörtőre helyezem az aranybarnára sült csirkefalatokat.
Miután mindegyik kisült, fogok egy palacsintasütőt és szárazon megpirítom a tortilla lapok mindkét oldalát.
Fogok egyet és egy csipet madársalátát rakok a közepére, majd pár sörtésztás csirkefalatot és 2 evőkanál remoulade mártást. Feltekerem és azonnal fogyasztom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése