2017. június 12., hétfő

Wrap Time: Sörbundás csirkefalatok, remoulade mártással és salátával


...a legjobb sörtészta, ami isteni módon ropog és ízletes! Önmagában nyertes étel, de egy finom remoulade mártással és friss salátával verhetetlen választás! A fantasztikus remoulade mártás francia eredetű és minden olyan ételhez ajánlom, ami hal, vagy rántott dolog. Először bolti verzióhoz volt szerencsém és nem nyerte el a tetszésemet, ez viszont bombasztikus! Nem véletlenül jobb otthon elkészíteni az ilyen típusú mártásokat. Próbáld ki te is! Elképesztően finom étel!


Hozzávalók:
1000 g húshoz a sörtészta:
100 g finomliszt
200 g rizsliszt
500 ml cider (szénsavas almabor)
nagy csipet só

300 g kukoricaliszt
só, bors a húsra
olaj a sütéshez

Remoulade mártáshoz:
kis lila-, vagy salotta hagyma, nagyon apróra vágva
100 g tejföl
200 g majonéz
1 teáskanál mustár
80-100 g csemegeuborka, nagyon apróra vágva (kb. 4 db közepes méretű)
2 evőkanál a levéből
1 csapott evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld (szárítottból 1 teáskanálnyi)
1 csapott evőkanál frissen aprított tárkony (szárítottból 1 teáskanálnyi)
fehér bors
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só

Madársaláta
Kukorica tortilla lapok


Eszközök:
Vágódeszka, konyhakés
Keverőtálak, habverő
Magas falú serpenyő
Szűrőlapát
Palacsintasütő

Elkészítése:
A húst vékony csíkokra vágom és egy keverőtálba teszem. Ízesítem sóval és borssal, majd a félre teszem.

Egy tiszta vágódeszkát veszek elő és felaprítom az uborkát, a zöldfűszereket és a hagymát. A mártás összes hozzávalóját egy keverőtálba teszem és alaposan kikeverem. Hűtőbe teszem.

Egy magas falú serpenyőbe olajat teszek és elkezdem melegíteni. A sörtésztához előveszek egy keverőtálat és kimérem a fehérlisztet és a rizslisztet. Csipet sóval ízesítem és felöntöm a cinderrel. Óvatosan egy habverővel simára keverem.

Egy mélytányérba mérem a kukoricalisztet.
Miután felhevült a sütőzsiradék, fogom a húst. Átforgatom a kukoricalisztbe, majd belemártom a sörtésztába és azonnal forró olajba helyezem. Fél pillanat után megmozgatom egy szűrőlapáttal, mert könnyedén letapad az aljára. Ügyelek rá, hogy a csirkefalatok ne süljenek össze és sütés közben kényelmesen elférjenek!
Papírtörtőre helyezem az aranybarnára sült csirkefalatokat.

Miután mindegyik kisült, fogok egy palacsintasütőt és szárazon megpirítom a tortilla lapok mindkét oldalát.
Fogok egyet és egy csipet madársalátát rakok a közepére, majd pár sörtésztás csirkefalatot és 2 evőkanál remoulade mártást. Feltekerem és azonnal fogyasztom!



Letölthető és nyomtatható verzió ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése