2018. március 4., vasárnap

Thai Zöld Curry Wok

...itt egy újabb, szuper wokos étel rizstésztával! Elhoztam nektek egy újabb favoritomat! Fűszeres, pikáns és nagyon egészséges! Keleti ízek kedvelőinek kihagyhatatlan! Ahogy általában az ázsiai ételek, így ez is laktóz és glutén mentes!


Hozzávalók (2 személyre):

  • 150 g rizstészta
  • 2-3 evőkanál étolaj/kókuszolaj
  • 250 g csirkemell, vékony csíkokra vágva
  • 80 g bébi spenót
  • 100 g zöldbab (fagyasztott, kiolvasztva)
  • 250 g kelbimbó, negyedekre vágva (elhagyható)
  • 2 db salotta hagyma, csíkokra vágva
  • 1 kis cukkini fele (100-120 g) (kikaparom a magokat és gyufára vágom)
  • 1 dl kókusztej
  • Frissen aprított korianderzöld a tálaláshoz
  • 2 szál újhagyma, apró karikákra vágva, a tálaláshoz

Wok szószhoz:
  • 2 csapott evőkanál thai zöld curry paszta
  • 2 evőkanál halszósz
  • 2 evőkanál Thai szójaszósz (világos, vagy 1 teáskanál sötét)
  • 1 lime reszelt héja+ leve
  • 1 nagy evőkanál cukor
  • 1 dl víz

Eszközök:

Wok serpenyő
kis lábas
keverőtál
vágódeszka, konyhakés


Elkészítése:


A rizstésztát nagy keverőtálba teszem és hideg vizet öntök rá. Legalább 1 órát hagyom ázni!

Előkészítem a hozzávalókat.

Egy kis lábasba öntök 1 dl vizet és hozzáteszem a többi wok szósz hozzávalóit! Felforralom és simára keverem! Félrehúzom!

Felhevítem a wokot és pár evőkanál étolajat öntök bele és megpirítom a csirke csíkokat. Ezután mellé dobom a kelbimbót és a zöldbabot. Együtt sütöm pár percig, majd hozzáteszem a cukkinit és a hagymát. Újabb 1-2 percig sütöm, ezután a beáztatott rizstésztát, a mungóbab csírát is hozzákeverem, (ezt a végén is hozzáteheted!) majd nyakon öntöm a wok szósszal.

Addig kevergetem, míg kellően meg nem puhulnak a hozzávalók és fel nem szívja a szósz nagy részét. Kb. 3 perc. Közben a kókusztejet is hozzáöntöm és elkeverem a spenót leveleket! Akkor kész, ha még szaftos a tészta, de már nem úszik a szószban!

Tálaláskor megszórom újhagymával és korianderzölddel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése