2018. március 4., vasárnap

Thai Zöld Curry Wok


...itt egy újabb, szuper wokos étel rizstésztával! Elhoztam nektek egy újabb favoritomat! Fűszeres, pikáns és nagyon egészséges! Ráadásul gyorsan megvan, ha már kiázott a tészta! Keleti ízek kedvelőinek kihagyhatatlan! Ahogy általában az ázsiai ételek, így ez is laktóz és glutén mentes!


Hozzávalók (2 személyre):
150 g rizstészta
2-3 evőkanál étolaj/kókuszolaj
250 g csirkemell, vékony csíkokra vágva
80 g bébi spenót
100 g zöldbab (fagyasztott, kiolvasztva)
250 g kelbimbó, negyedekre vágva
2 db salotta hagyma, csíkokra vágva
1 kis cukkini fele (100-120 g) (kikaparom a magokat és gyufára vágom)
1 dl kókusztej
Frissen aprított korianderzöld a tálaláshoz
2 szál újhagyma, apró karikákra vágva, a tálaláshoz
Wok szószhoz:
2 csapott evőkanál thai zöld curry paszta
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál Thai szójaszósz (világos, vagy 1 teáskanál sötét)
1 lime reszelt héja+ leve
1 nagy evőkanál cukor
1 dl víz

Eszközök:

Wok serpenyő
kis lábas
keverőtál
vágódeszka, konyhakés

Elkészítése:
A rizstésztát nagy keverőtálba teszem és hideg vizet öntök rá. Legalább 1 órát hagyom ázni!
Először előkészítem a hozzávalókat.
Egy kis lábasba öntök 1 dl vizet és hozzáteszem a többi wok szósz hozzávalóit! Felforralom és simára keverem! Félrehúzom!
Felhevítem a wokot és pár evőkanál étolajat öntök bele és megpirítom a csirke csíkokat. Ezután mellé dobom a kelbimbót és a zöldbabot. Együtt sütöm pár percig, majd hozzáteszem a cukkinit és a hagymát. Újabb 1-2 percig sütöm, ezután a beáztatott rizstésztát, a mungóbab csírát is hozzákeverem, (ezt a végén is hozzáteheted!) majd nyakon öntöm a wok szósszal.
Addig kevergetem, míg kellően meg nem puhulnak a hozzávalók és fel nem szívja a szósz nagy részét. Kb. 3 perc. Közben a kókusztejet is hozzáöntöm és elkeverem a spenót leveleket! Akkor kész, ha még szaftos a tészta, de már nem úszik a szószban!
Tálaláskor megszórom újhagymával és korianderzölddel.

Letölthető és nyomtatható verzió ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése