..a világ legjobb vendégvárója és vacsora ötlete. Elég gyorsan megvan, így nem kel órákat a konyhába tölteni. Sok variáns létezik. Ez nekem a befutó, mert könnyedén beszerezhető hozzá az alapanyagok. Lehet még dúsítani gombával, cukkinivel, vagy amihez kedved van. Vietnámban a legelterjedtebb a rizslapos verzió. Nagyon barátságos alapanyag, mivel kevés áztatás után már lehet is fogyasztani. Nem igényel sütést-főzést. Aki szereti a ropogós tavaszi tekercset, az nyugodtan kisütheti bő olajban. Fantasztikus lesz. Én kihagyom a sütést, így spórolva rengeteg kalóriát.
Hozzávalók:
- rizslapok
- 3 db hüvelykujjnyi gyömbér (50-60 g megpucolva), reszelve
- 4 nagy gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
- 3 sárgarépa, nagylyukú reszelőn lereszelve (~200-250 g)
- 200-250 g kínai kel, vékonyra szeletelve
- 1 doboz mungóbabcsíra (200 g)
- 4 szál újhagyma, apróra vágva
- 250 g csirkemell, darálva
- só
- pár evőkanál növényi olaj
- Sötét szójaszósz mártogatósnak
- Édes chili szósz mártogatósnak
Eszközök:
Wok
Magas falú tepsi
Vágódeszka, konyhakés, fakanál, tálak
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése