2018. május 14., hétfő

Pasta Napolitana


...itt egy nagyon egyszerű és gyors olasz tésztaétel, abból is az alap verziót hoztam el nektek! Tiszta zöldségekből álló mártás, parmezánnal ízesítve! Akinek hiányzik a hús belőle, az süssön mellé! Én is így tettem! ;) Köretként, vagy főételként egyaránt tökéletes választás! Nagyon nagyon ritkán eszek tészta ételt, inkább köretként funkcionál nálam.

Hozzávalók (500 g tésztához):
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 nagy sárgarépa, vékony karikákra vágva
ugyanannyi angolzeller, vékony karikákra vágva
2x400 g konzerv egész szilvaparadicsom
1 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld, vagy bazsalikom + a tálaláshoz!
50 g reszelt parmezán, vagy grana padano + a tálaláshoz!
2 evőkanál extra szűz olíva olaj
csipet barna cukor

frissen őrölt bors



Eszközök:
Magas falú lábas+fedő
Botturmix, mérőhenger
Vágódeszka, konyhakés, merőkanál
Lábas+fedő, szűrő

Elkészítése:
Egy magas falú serpenyőbe felhevítem az olíva olajat és megpirítom a hagymát. Ezután hozzádobom a répát, a zellert és a fokhagymát. 3-5 percig dinsztelem. Közben sózom-borsozom. Hozzáadom a paradicsomot és fedő alatt 20 percig, csendesen főzöm, míg meg nem puhulnak a zöldségek. Ezután hozzákeverem a sajtot és a petrezselyemzöldet. Egy botturmixxal simára pürésítem (ha kell, egy hengerbe átöntöm és abban turmixolom!). Egy csipet cukrot is elkeverek a mártásba.
A tésztát aldante-ra főzöm és pár percig a mártással együtt összefőzöm. Egy merőkanál főzővizet is hozzáöntök ha szükséges!

Letölthető és nyomtatható verzió ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése