2018. május 2., szerda

Thai zöld currys zöldségleves



...természetesen csirkehússal készítve! :) Igazi, pikáns thai leves, ami pillanatok alatt elkészül! Kalóriaszegény, de ízekben gazdag fogás, te vitalitással! A kókusztej kellemesen selymessé, a korianderzöld frissé teszi ezt a levest. Ha szereted a keleti ízeket, ezt ki kell próbálnod! 



Hozzávalók (8-10 főre):
250 g csirkemell, apró kockákra vágva
1 fej hagyma, falatnyi darabokra vágva
200 g zöldbab (fagyasztott)
200 g mungóbab csíra
1 db (150g-os) sárgarépa, vékony csíkokra vágva
fél fej brokkoli
1 db Pak Choi (bordáskel), vékony csíkokra vágva
5 lime levél (vagy 2 lime reszelt héja)
6 evőkanál halszósz
6 evőkanál vékony szójaszósz
6 evőkanál lime leve (3 db)
1 nagy evőkanál zöld curry paszta
3 l víz
4-5 szál újhagyma, vékony csíkokra vágva
1 csokor korianderzöld apróra vágva
400 ml kókusztej

Eszközök:
5l lábas+fedő
vágódeszka, konyhakés, fakanál

Elkészítése:
  1. A lábasba beleöntöm a vizet és hozzáteszem a zöld curry pasztát, a halszószt, a szójaszószt, a lime leveleket és a limeok levét. Felforralom.
  2. Közben előkészítem a zöldségeket és a húst. Miután felforrt a leves, beleteszem a csirkehúst. 5 perc főzés után hozzáteszem a sárgarépát, a pak choi-t, a brokkoli rózsákat, a mungóbab csírát, a hagymát és a zöldbabot. Forrástól számított 5-10 perc alatt minden megpuhul.
  3. Végül elkeverem benne az újhagymát, a kókusztejet és a korianderzöldet.

TIPP: Ha kevesebb zöldségből csinálnád, kínálj hozzá rizstésztát!

Letölthető és nyomtatható verzió ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése