2018. június 26., kedd

Zabacsinta, erdei gyümölccsel öntettel és málnával


...tej, liszt és tojás mentes desszert! Habkönnyű palacsinta, ami abbahagyhatatlan! Nagyszerű ötlet desszertként és reggeliként is! Egy nagy teljesítményű turmix kell hozzá csupán! Ezt neked is ki kell próbálnod! Cukor helyett tehetsz bele mézet, vagy más cukorpótlót! Jó kiinduló recept az unalmas hétköznapokhoz!


Hozzávalók (8-10 darabhoz, 2-4 személynek):
Zabacsintához:
4 db érett banán, felkarikázva
200 g zabpehely
4 dl rizstej (vagy bármilyen más fajta)
2 evőkanál kókuszzsír/olaj
4 evőkanál cukor

Erdei gyümölcsös mártáshoz:
200 g fagyasztott erdei gyümölcs
4 csapott evőkanál cukor
2 teáskanál sütőrum
késhegynyi őrölt szegfűszeg
4 dl víz
csipet só
(1 dl víz+ 1 evőkanál keményítő)

tálaláshoz: reszelt csokoládé (elhagyható)
friss málna

Eszközök:
Turmixgép
Kis teflon serpenyő
Kis lábas
Szűrő


Elkészítése:
Egy kis lábosba az erdei gyümölcs öntet összetevőit kimérem, majd felére forralom középmagas hőfokon (2/3). Ha elég ribizli volt benne, be fog sűrűsödni! Ezután egy szűrőn átpasszírozom! (ha nem sűrűsödött be, 1 dl vízbe kikeverek 1 nagy evőkanál keményítőt és hozzákeverem az öntethez! 1x újraforralom, folyamatos kevergetés mellett!)

A palacsinta összetevőit egy nagy teljesítményű turmixba teszem és simára dolgozom!
Egy kis alakú teflon serpenyőbe pár csepp olajat hevítek. Egy evőkanál segítségével a serpenyő közepére 2-3 kanál masszát teszek és elegyengetem szép kör formára! Középmagas hőfokon (2/3) mindkét oldalát aranybarnára sütöm! Egy műanyag húslapáttal könnyedén meg lehet fordítani, de akár rutinos palacsintázókhoz méltóan, egy laza csukló mozdulattal is megforgatható.
Tálaláskor öntetet kanalazok a közepére, majd ráhalmozok egy adag friss málnát és ráreszelek egy kevés csokoládét (elhagyható).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése