2018. július 30., hétfő

Az igazi Bolognai - Canneloni


...a legjobb, az eredeti! Nagyon ütős, szaftos recept következik! Ha ezt meg tudod csinálni, akkor lasagne is menni fog! Csupán más tésztát kell használj! ENNYI! Most megtudhatod, hogy készül az igazi bolognai és milyen egy jó besamel. Most elhoztam az egyik kedvenc olasz ételemet! Ha a lasagnet szereted, akkor ezt is! Nem nehéz elkészíteni, viszont időt kell rá szánni! Igazi hétvégi étel, amikor nem sietsz sehova!


Hozzávalók (20x30cm-es tepsihez):
Bolognai:
100 g házi, füstölt zsírszalonna, apró kockákra vágva
1 nagy fej hagyma, apróra vágva
2 szál angolzeller (150-160g)
1 sárgarépa (150-160g)
1000 g darált marhahús
500 ml passzírozott paradicsom
2 dl marhahúsleves alap
2 dl száraz vörösbor

frissen őrölt feketebors
frissen őrölt szerecsendió
Besamel:
100 g vaj
80 g finomliszt
1000 ml tej
só, fehérbors
frissen őrölt szerecsendió


100 g Reszelt trappista sajt
100 g Reszelt parmezán sajt
Canneloni tészta 250g

Eszközök:
Vágódeszka, konyhakés, fejkanál, sajtreszelő, habverő
Késes robotgép
Magas falú teflon serpenyő+fedő
Lábas
20x30cm-es tepsi

Elkészítése:
BOLOGNAI
A szalonnát miután apróra vágtam, beleteszem egy magas falú felon serpenyőbe és közepes hőfokon zsírjára sütöm. Néha megkeverem. Közben megpucolom a zöldségeket és a hagymát apróra vágom. A süt szalonna mellé teszem és a legmagasabb hőfokon, aranybarnára pirítom.
Közben a sárgarépát, miután megpucoltam, az angol zellerrel és fokhagymával együtt, felkarikázom és egy késes robotgépbe teszem. Összeaprítom.
A lepirult hagymához teszem a darált marhát és fehéredésig pirítom. Utána hozzáadom a répás keveréket és ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval. 1 perc után felöntöm a borral és az alaplével. 2 perc forralás után hozzáteszem a passzírozott paradicsomot. Miután elkevertem, tartalékon, fedő alatt párolom másfél órát. Közben gyakran átkeverem. Miután kész, kézmelegre hűtöm!

BESAMEL
Egy lábosba megolvasztom a vajat és hozzászórom a lisztet. Egy habverővel simára keverem és aranybarnára pirítom a lisztet. Ezután fokozatosan öntöm hozzá a tejet és folyamatosan kevergetem a habverővel, hogy ne legyen csomós! Miután hozzáöntöttem az összes tejet, ízesítem sóval, fehérborssal és szerecsendióval. Folyamatosan kevergetem, hogy nehogy leégjen! Forrástól számított 2 percig főzöm, míg jól besűrűsödik, majd félrehúzom.

CANNELONI
Előmelegítem a sütőt 200 fokra!
Fogom a magas falú tepsimet és a bolognaiból 4-5 evőkanállal az aljára teszek. Elegyengetem.
Fogok egy kiskanalat. Megfogok egy csőtésztát úgy, hogy a tenyeremmel/ujjaim végével letakarjam az egyik végét. Így megakadályozva, hogy kifollyon a töltelék. Kiskanállal óvatosan megtöltöm a csöveket és lefektetem a tepsibe. Miután megvagyok az összessel, a fennmaradó szószt ráöntöm.
A besalem mártást egyenletesen szintúgy áröntöm.

A reszelt sajtokat összekeverem és egyenletesen rászórom a tetejére!
40-45 perc alatt aranybarnára sütöm!

Letölthető és nyomtatható verzió ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése